Vixenin satulansovitus - tunne ero

Sopiva satula on välttämätön hevosen hyvinvoinnille ja ratsukon hyville suorituksille. Kuitenkin sopivaa satulaa haetaan usein yrityksen ja erehdyksen kautta, hevosen hyvinvoinnin ja omistajan kukkaron kustannuksella.

Vixen tarjoaa satulansovitukseen ammattimaisen vaihtoehdon. Tehtävänämme on myös opettaa asiakkaitamme ymmärtämään satulansovituksen keskeiset periaatteet, jotta he voivat seurata satulan istuvuutta ja tarvittaessa pyytää apuamme. Satulansovitukset ja - tarkastukset ovat osa hyvää hevosenpitoa koko hevosen aktiiviajan.

Vixen sovittaa satuloita Etelä-Suomessa, noin 100 kilometrin säteellä Hyvinkäältä. Sovitamme myös JH-Stables (Kirvuntie 42, Hyvinkää) tiloissa, jonne voit tulla hevosesi kanssa sovitukseen. 

Asiakkaamme ja heidän hevosensa edustavat ratsastuksen kaikkia lajeja, sen kaikilla eri tasoilla. Myymme vain sellaisia satuloita ja varusteita, joiden tiedämme täyttävän korkeat laatuvaatimukset.

Sovitamme henkilökohtaisesti kaikki myymämme satulat. Opastamme myös asiakkaitamme huolehtimaan satulan sopivuuden seurannasta. Hevosen selän muoto voi muuttua monesta syystä ja satulan paneelit muokkautuvat käytössä. Satulan sopivuuden tarkistus ja sen huoltotyöt jatkuvat hevosen koko aktiivi-iän. Ajan salliessa voimme tehdä myös muiden kuin Vixenin myymien satuloiden sovituksia ja tarkistuksia.

Vixenin satulansovitus

Satulansovitustamme edeltää asiakkaan tarpeiden kartoitus haastattelemalla. Emme liiku koko satulakalustollamme vaan valitsemme mukaan ne satulat ja varusteet jotka tulevat kyseeseen kussakin sovituksessa. Taustatietoja ovat myös esim. tallin tarkka postiosoite (navigaattoria varten), ratsastajan/ratsastajien strategiset mitat ja tiedot hevosen nykyisestä kunnosta, työstä ja satulasta.

Sovituspäivänä hevonen tulisi esittää sovittuna aikana tallissa riimussa tai suitsittuna, harjattuna ja ilman suojia. Tallissa sopiva ympäristö satulansovitukselle on tasapohjainen, valoisa, rauhallinen ja riittävän tilava paikka. Tallissa sovittaja kartoittaa hevosen rakenteen, taustat ja sille tehdyt tulevaisuudensuunnitelmat, hevosen selän kunnon ja joukon muita satulointiin vaikuttavia seikkoja. Sovittaja tallentaa hevosesta mittoja ja kaaria selän profiileista. Vixen arkistoi hevosen tiedot 2 vuoden ajan viimeisestä käynnistään.

Valmistaudu sovittajan käyntiin

Sovittaja kokeilee hevoselle tallissa sovitukseen valitut satulat. Asiakkaat voivat hankkia satuloita Vixenin sovitukseen myös muualta. Sovittajan kelpuuttamat satulat tulee ratsastajan sitten koeratsastaa hetken kaikissa askellajeissa. Varaudu itse koeratsastukseen asianmukaisella vaatetuksella ja varmista pääsy kentälle tai maneesiin. Estesatulan sovitus edellyttää myös muutamaa hyppyä. Valmentaja tai muu ratsukon luottohenkilö on tervetullut sovitukseen. Tällöin hänen tulee seurata sovitusta sen alusta saakka jotta hän tulee osalliseksi kaikista sovittajan hevosta, ratsastajaa ja satuloita koskevista havainnoista.

Useimmille ratsukoille sopii sarjavalmistettu satula. Joskus on suositeltavaa tilata ratsukolle mittojen mukaan valmistettu satula. Sovittaja antaa myös satulan hoito-ohjeet ja suosituksen seuraavasta tarkistusajankohdasta.

Hintaesimerkkejä:

Satulansovitus käyntinä asiakkaan luona 75,00 euroa.

Pitkämatkalaisten satulansovitus JH-Stables (Kirvuntie 42, Hyvinkää) tiloissa 50,00 (maksetaan tallille). Varaa JH-Stablesille maksettava raha mukaan käteisenä.

Toppaussovitus käyntinä asiakkaan luona 50,00 euroa per satula.

Mittatilaussatulan tiedot ja kuvat tehtaalle (Template) 75,00 euroa.

Lisäksi veloitamme matkakustannukset (vuonna 2015 on 0,80 euroa/kilometri) kun ajamme asiakkaamme luokse.

Varaa aikaa tarkistus- tai toppaussovitukseen noin ½ tuntia per hevonen, satulansovitukseen noin 1½ - 2 tuntia per hevonen.