Mittatilaussatulat

Edustamiemme satulanvalmistajien mallistoista löytyy useimmiten kunkin asiakkaan tarpeisiin sopiva satula. Joissakin tapauksissa ratsun tai ratsastajan tarpeet edellyttävät satulan valmistusvaiheessa tehtäviä muutoksia satulaan.

Tehtävät muutokset voivat olla hyvin erilaisia. Koska edustamamme valmistajat ovat alansa huippuja, heidän satuloihinsa saa veloituksetta (tai pientä lisähintaa vastaan) hyvin paljon muutoksia. Esimerkkeinä mainittakoon satulan leveys tai pituus, nahkojen laadut ja värit, siipien pituus, polvitukien koko ja muoto, vastinratkaisut, paneelien paksuus ja muoto jne.  Tämäntyyppisistä muutoksista perusmalleihin Vixen ei veloita mitään tilatessaan satulan asiakkaalle.

Varsinaisesta mittatilaussatulasta on kyse, kun satula tilataan hevosen ja ratsastajan mittojen mukaan. Nämä tapaukset eroavat kaikki toisistaan eikä niitä voi kuvata tyhjentävästi. Koska satulansovittajallamme ja Vixenin edustamilla satulanvalmistajilla on kaikilla sama Society of Master Saddlers UK:n sovittajan ammattitutkinto, tilausmenettely on kuitenkin näissä tapauksissa hyvin samankaltainen ja etenee pääpiirteittäin seuraavasti:

  • Sovittaja sovittaa ratsulle ja ratsastajalle eri satuloita, jotta saadaan selville merkki ja malli, joka on mahdollisimman lähellä toivottua satulaa.
  • Sovittaja mittaa ja kirjaa hevosesta tietyt mallinteet (Template).
  • Sovittaja ottaa sarjan valokuvia ratsukosta.
  • Asiakas valitsee tilattavan satulan yksityiskohdat (nahat, väri jne.)
  • Sovittaja lähettää mallinteet, valokuvat ja selosteet satulanvalmistajalle.
  • Yksityiskohdista käydään yleensä vielä tietojenvaihtoa.
  • Satula menee tuotantoon.
  • Lisäkustannus asiakkaalle varsinaisesta mittatilaussatulasta on valmistajasta riippuen noin 75 - 200 euroa.

Monet seikat vaikuttavat mittatilaussatulan toimitusaikaan (valittu valmistaja, runko, nahat, valmistajan työtilanne jne.). Toimitusaika on yleisesti 4-12 viikkoa lopullisen tilauksen tekemisestä. Veloitamme 50 % satulan kauppahinnasta tilaushetkellä.