Activomed

Filosofia 

Hevosen terveys ja hyvinvointi on tärkeää jokaiselle hevosen vastuuhenkilölle. Kokonaisvaltainen näkemys hevosten sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnista on inspiroinut Activomediä alusta alkaen. Activomed on kehittänyt tuotteita, jotka tukevat ja täydentävät optimaalisesti tavanomaista lääketiedettä. Magneettikenttähoito tarjoaa luontaislääkinnällisen lähestymistavan hyödyllisenä täydennyksenä klassiseen lääketieteeseen, koska oireiden lisäksi se hoitaa myös taudin syytä.

Impulseline

IMPULSELINE-järjestelmät kehitettiin yli 20 vuotta sitten yhdessä teknikoiden ja eläinlääkärien kanssa. Erinomaisesta asiakaspalautteesta huolimatta Activomed kehittää tuotteitaan jatkuvasti uusimpien tieteellisten löydösten mukaan. IMPULSELINE-tuotteiden erityispiirre on joustava ohjelman mukauttaminen. Jokainen hevonen on yksilö ja asettaa myös erilaisia vaatimuksia magneettikenttäterapialle. Siksi ActivoMed on kehittänyt järjestelmiä, jotka voidaan mukauttaa jokaisen hevosen erityistarpeisiin. Pulsoiva magneettikenttäterapia (PEMF) on kansainvälisen lääketieteellisen ja biologisen tutkimuksen erityisen kiinnostuksen kohteena. Erityisesti hevosurheilussa tätä terapeuttista hoitomuotoa käytetään yhä enemmän.

Mitä on pulsoiva magneettikenttäterapia?

Pulsoiva magneettikenttäterapia on luontaislääkinnällinen hoito, jolla saavutetaan terapeuttinen vaikutus matalataajuisella pulssimagneettikentällä. Hoitomuotoa käytetään usein täydentämään perinteistä lääketiedettä ja se voi edistää hevosen fyysistä ja psyykkistä terveyttä. Magneettikenttäterapiaa käytetään edistämään solujen uusiutumista, tukemaan paranemisprosesseja tai lisäämään hevosen yleistä hyvinvointia. Pulsoivien magneettikenttien lääketieteellistä vaikutusta ei ole vielä täysin tutkittu, mutta terapiamuotoa on käytetty luontaishoidoissa hyvin pitkään.

Miten pulsoiva magneettikenttäterapia vaikuttaa?

Magneettikenttähoito tukee solukalvojen kuljetustehon lisääntymistä. Tämä parantaa soluenergiaa, mikä mm. varmistaa kudoksen merkittävästi paremman hapensaannin. Hoito aktivoi solujen aineenvaihduntaa, joka kansainvälisen kirjallisuuden mukaan voi aikaansaada useita toivottuja reaktioita: kivun lievitys, tulehdusta ja/tai hermokipuja hillitsevä vaikutus, vasodilataattorien (verisuonia laajentavien hermojen) toiminnan kiihtyminen ja yleisesti rauhoittava vaikutus.

Miten pulsoiva magneettikenttäterapia toimii?

Elämän alkuperä on solu, joka koostuu miljardeista molekyyleistä ollen kaiken elämän perusrakenne. Solussa kasvua ja toimintaa ohjaa sähkömagneettinen värähtely. Altistumme joka päivä maan geomagneettisille kentille. Jos vaikutamme organismiimme tai hevosen organismiin teknisten magneettikenttien eli laitteiden tai järjestelmien keinotekoisesti tuottamien kenttien kautta, voimme muuttaa solujen aktiivisuutta positiivisesti.

Juuri tätä magneettikenttäterapia tekee. Magneettikentän ja sen solujen varausta muuttavan vaikutuksen avulla solun aktiivisuus palautuu ja sen latauskapasiteetti normalisoituu. Solut palaavat ”lepotilaan”, koska ne eivät enää altistu ärsykkeille. Lepotila on yksi näitä solun erittäin monimutkaisia kemiallisia ja fysikaalisia prosesseja.

Luontaislääkinnän terapeuttisen lähestymistavan mukaan sairailla soluilla on pienempi magneettinen potentiaali kuin terveillä. Magneettikenttäterapian avulla solut elpyvät ja saavat lisää energiaa, joka vähentää kipua ja edistää yleistä hyvinvointia.

”Kun elintoimintoja ja aineenvaihduntaprosesseja ohjataan sähkömagneettisilla impulsseilla, sähkömagneettisen energian kohdennetulla käytöllä on perustavanlaatuinen merkitys sairaalle organismille” (Dr. Fritz Albert Popp et al.). Solun sähkömagneettisten värähtelyjen luonnollisen vuorovaikutuksen häiriöt voivat johtaa sairauksiin, jotka vuorostaan voivat laukaista magneettisen energian puutteen. Hyvin toimiva aineenvaihdunta on paranemisen edellytys. Paranemisprosessille immuunijärjestelmän vahvistamisella ja siihen liittyvällä itsekorjautuvan voiman aktivoinnilla on tärkeä rooli. Tällä tavoin keho voi helpommin voittaa taudin, sairauden tai trauman omin voimin.

Wave Light Pulse (WLP) -järjestel

Valo vaikuttaa kaikkeen elolliseen. Kun tiettyjä punaisen ja infrapunavalon aallonpituuksia ja taajuuksia käytetään kohdennetusti, organismissa voidaan saavuttaa positiivisia vaikutuksia.

AVctivomedin Wave Light Pulse (WLP) -järjestelmä yhdistää pulsoivan magneettikentän ainutlaatuiseen Wave Light Pulse -tekniikkaan. Vaihtoehtoisesti laitteissa voidaan valita hierontamoduulit. On tärkeää, että WLP-järjestelmiä ei kohdenneta suoraan hevosten tai ihmisten silmiin.

Aqualine

Vesiterapia AQUALINE-vesijuoksumatolla tukee kokonaisvaltaisesti hevosen hyvinvointia. Kohdennetut ja hallitut liikkeet vahvistavat hevosen tuki- ja liikuntaelimistöä sekä immuunijärjestelmää. Vesiterapia tukee yksilöllisesti hevosten kuntoutusta vammojen tai leikkausten jälkeen. Myös kestävyys- ja voimaharjoituksen tukena voidaan vesiterapialla saavuttaa erinomaisia tuloksia.

Hevosen terveys ja hyvinvointi on tärkeää jokaiselle hevosen vastuuhenkilölle. Kokonaisvaltainen näkemys hevosten sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnista on inspiroinut Activomediä alusta alkaen. Activomed on kehittänyt tuotteita, jotka tukevat ja täydentävät optimaalisesti tavanomaista lääketiedettä. Magneettikenttähoito tarjoaa luontaislääkinnällisen lähestymistavan hyödyllisenä täydennyksenä klassiseen lääketieteeseen, koska oireiden lisäksi se hoitaa myös taudin syytä.

 

Lisätietoja

Pulsoiva magneettikenttäterapia englanniksi

Myynti

Ota yhteyttä Kariniin puhelimitse 0400-489997 tai sähköpostilla karin.rosenlew@vixen.fi

Lisätietoja valmistajan sivuilta englanniksi ja saksaksi: ActivoMed